Tak trochu neobvyklé jméno naší cukrárny je názvem pro nápoj z květu ibišku, ibiškový čaj. Už dlouho jsem snila o cukrárně, kde bych si mohla plnit sny přípravou té nejúžasnější zmrzliny. Mým cílem bylo vyrábět tradičním ručním způsobem pochoutky, které si získají své příznivce díky kvalitním surovinám a poctivému zpracování.
Domácí výroba zmrzliny je tak trochu alchymie. Než vyladíte chuť zmrzliny natolik, že jste s výsledkem spokojeni, vyzkoušíte hned několik receptur, pohrajete si s poměry surovin, hledáte harmonii chutí a vůní. A protože chceme, aby Vám u nás chutnalo, na vzhledu tolik nezáleží. Proč by měla být banánová zmrzlina zářivě žlutá, když samotný banán je spíše našedlý?
V naší cukrárně jdeme cestou kvalitních a čerstvých surovin. V sezóně si u nás pochutnáte na zmrzlinách z čerstvého ovoce nebo čerstvé ovocné šťávy. Používáme zásadně jen prověřené suroviny od pečlivě vybraných dodavatelů. Vyrábíme podle vlastních, originálních receptur – učili jsme se u specialistů v italské Bologni.
A právě tam, při přípravě zmrzliny z ibiškového čaje – ano, čtete správně – mě napadlo, že KARKADÉ by se mohlo stát synonymem poctivé ruční výroby z kvalitních surovin. A tak neváhejte a ochutnejte mimo jiných zmrzlinu jménem Karkadé. Třeba si Vás neobvyklá chuť i vůně získají a Vy se budete navíc pyšnit gurmánským zážitkem – ochutnal/a jsem zmrzlinu vyrobenou z čaje.
Jana Kollingerová
majitelka a provozovatelka Cukrárny KARKADÉ